MENU

Translate

Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού (συνέχεια)

Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού (συνέχεια)


Ναι είναι αλήθεια! Φέτος θα γιορτάσετε για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα παρέα με το λιλιπούτειο μέλος της οικογένειας: το μωρό σας!
Το μωρό σας λατρεύει τα φώτα και τη μουσική αλλά πιθανότατα δεν θα ευχαριστηθεί μια μεγάλη γιορτή. Προτιμήστε λοιπόν να ζήσετε αξέχαστα τα πρώτα Χριστούγεννα του παιδιού σας ακολουθώντας το δικό του ρυθμό.

Η χαρά της απλότητας

Φέτος αρκεστείτε σε έναν απλό και απέριττο στολισμό, αφού το μωράκι σας δεν μπορεί να μοιραστεί τον ενθουσιασμό σας για το πανύψηλο δέντρο και τα αμέτρητα στολίδια. Προτιμήστε λοιπόν να βάλετε στο δέντρο λιγότερες και μεγαλύτερες μπάλες, τις οποίες μπορεί να αγγίξει χωρίς κίνδυνο την ώρα που το έχετε αγκαλιά σας. Αυτό που προκαλεί την προσοχή του μωρού σας είναι τα φωτάκια. Μπορεί να κάθεται ακίνητο με τις ώρες και να τα παρακολουθεί.

Ρουτίνα πάνω απ’ όλα

Αποφύγετε να αλλάξετε τη ρουτίνα (ώρες ύπνου και φαγητού) του μωρού σας τις μέρες της γιορτής. Αν έχετε κόσμο στο σπίτι, θα χαίρεται κι εκείνο να βρίσκεται στην παρέα σας. Μεταφέρετε λοιπόν το καρότσι του στην τραπεζαρία για να είναι δίπλα σας στο τραπέζι ή, αν έχει αρχίσει να κάθεται, βάλτε το καρεκλάκι φαγητού ανάμεσα στις δικές σας καρέκλες. Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθήστε τη διάθεσή του και μόλις δείτε τα πρώτα σημάδια κούρασης, βάλτε το για ύπνο.

Νέες γνωριμίες

Μην ξεχνάτε ότι όλα τα νέα (για το μωράκι σας) πρόσωπα που σας επισκέπτονται, οι πρωτόγνωροι ήχοι και εικόνες αποτελούν ερεθίσματα που μπορεί να αποδειχτούν υπερβολικά έντονα και να αναστατώσουν το μικρό σας. Αν καλέσετε την οικογένειά σας για ρεβεγιόν, κρατήστε το μωρό στην αγκαλιά σας την ώρα που του συστήνετε τους επισκέπτες σας για να αισθάνεται ασφάλεια, αλλά μην περιμένετε να χαρεί όταν ο καθένας το τσιμπάει στο μάγουλο και το γαργαλάει στην κοιλιά. Μην το πιέζετε λοιπόν να είναι κοινωνικό και αν γκρινιάζει, απασχολείστε το με κάτι άλλο.

Η «τρέλα» των δώρων

Τα καταστήματα είναι γεμάτα απίθανες ιδέες για μωρουδιακά παιχνίδια και σίγουρα θα μπείτε στον πειρασμό να τα πάρετε… όλα. Ωστόσο, το μικρό σας χρειάζεται λίγα, καλά και κατά προτίμηση εκπαιδευτικά. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι ένα μωρό θέλει παιχνίδια στα μέτρα του, τα οποία μπορεί να επεξεργάζεται με τις ώρες και να εξασκεί τις ικανότητές του.
Προφυλάξτε το από τις κακοτοπιές
  • Τοποθετήστε φωτάκια με λαμπάκια που δεν βγαίνουν εύκολα και στερεώστε τα ψηλά ώστε να μην μπορεί το μωρό να τα φτάσει.
  • Κρεμάστε μόνο στολίδια που δεν σπάνε και στερεώστε τα καλά στο δέντρο.
  • Ανάψτε κεριά μόνο σε μέρη που δεν μπορεί να πλησιάσει το μωρό.
  • Αν έχετε τζάκι, καλύψτε το άνοιγμα με ειδική σήτα που δεν μπορεί να αποσπαστεί εύκολα.
  • Ελέγξτε ότι τα τραπεζομάντιλα δεν κρέμονται σε σημείο που φτάνει το μωρό, γιατί με μία κίνηση μπορεί να τα κατεβάσει μαζί με όλο το περιεχόμενο του τραπεζιού.
  • Φυλάξτε τις καραμέλες, τα σοκολατάκια, τους ξηρούς καρπούς και τις υπόλοιπες λιχουδιές σε σημεία που δεν έχει πρόσβαση το μικρό σας.
  • Προσέξτε τις τσάντες των επισκεπτών, γιατί το περιεχόμενο μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τον μικρό εξερευνητή.
  • Σε καμία περίπτωση μην επιτρέψετε το κάπνισμα μέσα στο σπίτι.
http://www.123baby.me/%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CF%89%CF%81%CF%8C.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου