MENU

Translate

Ένα χρήσιμο δώρο:Ειδικοί καταθετικοί λογαριασμοί για παιδιά και εφήβους.

 

Ειδικοί καταθετικοί λογαριασμοί για παιδιά και εφήβους

Αρκετές τράπεζες διαθέτουν ειδικούς καταθετικούς λογαριασμούς για παιδιά και εφήβους. Ανάμεσα στα «δώρα» που δίνουν, προκειμένου να δελεάσουν τα παιδιά αλλά και τους γονείς είναι προνομιακά επιτόκια, προσφορές, αλλά και ειδικά προγράμματα επιβράβευσης.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, τα προϊόντα αυτά έχουν ανταπόκριση αλλά και πραγματικό όφελος για τις τράπεζες μια και συνήθως, αν κάποιος ξεκινήσει να έχει συναλλαγές με μια συγκεκριμένη τράπεζα, δύσκολα την αλλάζει.

Τι προσφέρουν οι τράπεζες

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, στην αγορά διατίθενται αρκετά «πακέτα» παροχών για παιδιά ηλικίας έως 17 ετών, κάποια από τα οποία επεκτείνονται και μετά την ενηλικίωση του μικρού καταθέτη.

Χρονικά, το πιο πρόσφατο βήμα στο «στίβο» των παιδικών και εφηβικών λογαριασμών έκανε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο πρόσφατα διέθεσε τον αποταμιευτικό λογαριασμό Ταμιευτήριο Σπουδών. Το προϊόν αυτό αφορά παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 ετών, και προσφέρει ανταγωνιστικό επιτόκιο 2%, δυνατότητα μηνιαίων καταβολών ακόμα και μικρών ποσών και ελάχιστο ποσό ανοίγματος λογαριασμού μόλις 30 ευρώ. Παράλληλα, οι μικροί καταθέτες συμμετέχουν σε ετήσια κλήρωση με τους νικητές ηλικίας 6 έως 14 ετών να λαμβάνουν ως υποτροφία €100 κάθε μήνα για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους ενώ οι τυχεροί ηλικίας 15 έως 18 ετών θα λαμβάνουν αμέσως μετά τα 18 τους ως υποτροφία €600 το μήνα για τα 4 πρώτα χρόνια των μεταλυκειακών σπουδών τους.

Από την πλευρά της, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει το πρόγραμμα Εθνική Παίδων, το οποίο μεταξύ άλλων επιβραβεύει τους συνεπείς καταθέτες με επιπλέον χρήματα στο τέλος του έτους, τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν ανοικτό δάνειο με επιστροφή του 10% των τόκων ενώ παράλληλα η τράπεζα πραγματοποιεί μια σειρά από εκδηλώσεις για τους μικρούς σε ηλικία καταθέτες.

Αντίστοιχα, από την πλευρά της η Alpha Bank διαθέτει τη σειρά των λογαριασμών ALPHA 1 | 2 | 3 μέσα από την οποία προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες ειδικά για παιδιά και νέους με ειδικά προνόμια. Σε αυτά περιλαμβάνεται ο λογαριασμός καταθέσεων με προνομιακό επιτόκιο έως και 2,5%, χωρίς ελάχιστο όριο ανοίγματος και χωρίς έξοδα διαχειρίσεως. Παράλληλα, η τράπεζα προσφέρει κάρτα μέλους για το παιδί, προκειμένου να συμμετέχει σε εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα ενώ επιπλέον διαθέτει ειδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα που εξασφαλίζει τη δημιουργία κεφαλαίου για τις σπουδές ή την επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού, ακόμη και σε απρόβλεπτες συνθήκες.

Η Emporiki Bank διαθέτει το λογαριασμό Emporiki για το Παιδί μου, με το υψηλότερο επιτόκιο της αγοράς, 3% για ποσά έως 50.000 ευρώ και παράλληλα προσφέρει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση απώλειας ζωής του 1ου συνδικαιούχου του λογαριασμού από ατύχημα. Στην περίπτωση αυτή θα αποδίδεται στον 1ο δικαιούχο ποσό ίσο με το υπόλοιπο του λογαριασμού κατά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που αμέσως προηγείται της ημερομηνίας του ατυχήματος. Το ανώτατο ποσό που μπορεί να καταβληθεί συνολικά στον 1ο δικαιούχο κατά την διάρκεια της κάλυψης είναι €15.000.

Από την πλευρά της, η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει τον λογαριασμό CY-JUNIOR, ο οποίος έχει προνομιακό επιτόκιο 2,50 % από το πρώτο ευρώ και για όλο το υπόλοιπο του λογαριασμού, χωρίς να υπάρχει δέσμευση ελάχιστου ποσού κατάθεσης και χωρίς έξοδα διαχείρισης.

Η Millennium Bank διαθέτει το λογαριασμό Millennium Παιδί ο οποίος προσφέρει επιτόκιο μεταξύ 2,2% και 2,4% καθώς και άμεση ρευστότητα, δώρο έναν κουμπαρά για το παιδί με το άνοιγμα του λογαριασμού, ένα εκπτωτικό κουπόνι για την αγορά προσωπικού υπολογιστή και ένα τυχερό ‘ξυστό’ κουπόνι που θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να κερδίσουν την πρώτη τους κατάθεση στο λογαριασμό αξίας €50.

Τέλος, η Γενική Τράπεζα διαθέτει το λογαριασμό GENIKI ΑΒΓ με επιτόκιο 2,5% για ποσά έως 10,000 ευρώ, ο οποίος έχει με ελάχιστη πρώτη καταβολή κατά το άνοιγμα του λογαριασμού το ποσό των €50 και δίνει δώρο μια παιδική τσάντα smiley!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου