MENU

Translate

10 τρόποι για να ηρεμήσει ο μπαμπάς το μωρό που κλαίει.

10 τρόποι για να ηρεμήσει ο μπαμπάς το μωρό που κλαίει


baby-cry-386
Πολύς κόσμος ίσως να πιστεύει ότι οι μπαμπάδες δεν ασχολούνται με κάποια πράγματα, και ένα από αυτά είναι ένα μωρό που κλαίει. Αλλά αν ρωτήσετε τους περισσότερους μπαμπάδες, θα διαπιστώσετε ότι, από αγάπη και απόλυτη αναγκαιότητα, έχουν αναπτύξει τρόπους για να ηρεμούν τα μωρά τους. Πώς; Ο Andrew Marlatt, πατέρας δύο παιδιών, από το Connecticut, μίλησε σε μπαμπάδες απ’ όλη την περιοχή για να ανακαλύψει τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να «καταστείλουν» τα αναπόφευκτα αναφιλητά.
Μια προειδοποίηση: οι τεχνικές αυτές δεν έχουν αποτέλεσμα σε όλα τα μωρά
Αντί για τις πιο προφανείς τεχνικές, όπως να του δώσετε την πιπίλα ή να το πάτε μια μεταμεσονύχτια βόλτα με το αυτοκίνητο, οι πατέρες που ρωτήθηκαν είπαν τα εξής:
Αισθανθείτε τον πόνο του μωρού σας
Αν βάλετε στο μωρό σας να ακούσει το αγαπημένο του CD, δεν θα χορτάσει την πείνα του. Και ένα μωρό που βγάζει δόντια δεν θα σταματήσει αν του αλλάξετε πάνα. Με άλλα λόγια: «Πρώτα βρείτε την πηγή του πόνου» λέει ο David Templeton, πατέρας δύο παιδιών, από το Connecticut. Ναι, αυτό φαίνεται πάρα πολύ λογικό, αλλά όταν το κλάμα είναι αδιάκοπο, η λογική συνήθως σταματά.
Δοκιμάστε το μικρό σας δαχτυλάκι
Αν δεν είστε σίγουροι τι προκαλεί το πρόβλημα, προσφέρετε το μικρό σας δαχτυλάκι στο μωρό σας να το πιπιλίσει. «Είναι κλασικό κόλπο» λέει ο Greg Lanigan, πατέρας δύο παιδιών από το Τέξας. Στην πραγματικότητα, αυτό ήταν η πιο δημοφιλής μέθοδος για να ηρεμήσουν ένα μωρό που κλαίει, με εξαίρεση βέβαια την τεχνική «κλαίει πολύ, δώσ’ το στη μαμά». Το κλειδί είναι να βάλετε το δαχτυλάκι σας προς τα κάτω, για να μη γρατζουνίσετε τον ουρανίσκο του με το νύχι σας.
Βάλτε ένα ποτό
Στο μωρό, εννοούμε. Αφού ο θηλασμός δεν αποτελεί επιλογή, τότε δοκιμάστε να προσφέρετε στο μωρό σας ένα ζεστό μπουκάλι γάλα σε σκόνη ή το μητρικό γάλα που η γυναίκα σας άφησε στο ψυγείο προτού φύγει.
Κουνήστε και νανουρίστε το
Τα μωρά λατρεύουν την κίνηση, και ποιος είναι πιο κατάλληλος να τα γυρνάει γύρω γύρω από τον μπαμπά με τα δυνατά χέρια. «Το αποσπώμενο κάθισμα αυτοκινήτου χρησίμευε και σαν πορτμπεμπέ» λέει ο Eric Rimm, πατέρας ενός παιδιού, από τη Βοστόνη. «Όταν η κόρη μου άρχιζε να κλαίει, καθόμουν σε μια καρέκλα και κουνούσα το καθισματάκι πέρα δώθε, πέρα δώθε». Ο Rimm πιστεύει ότι το κούνημα είχε διπλό όφελος, αφού και ηρεμούσε το μωρό και ήταν μια μορφή άσκησης. «Τελικά σταμάτησα να χρησιμοποιώ αυτή τη μέθοδο όταν παρατήρησα ότι οι δεξιοί δικέφαλοι και τρικέφαλοι αναπτύχθηκαν περισσότερο από τους αριστερούς» λέει.
Χορέψτε
Θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε να πετάξετε το μωρό σας στον αέρα και να το πιάσετε αλλά, αν και το παιδί σας θα το λατρέψει, η σύζυγός σας θα έχει αντιρρήσεις. Έτσι, δοκιμάστε την εναλλακτική λύση που πρότεινε ο Bob Roth. Κρατήστε το μωρό σας στους ώμους σας και τυλίξτε τα χέρια του γύρω από το λαιμό σας. Στη συνέχεια, χορέψτε απαλά -κινηθείτε αργά πέρα δώθε- και κάντε και μια δυο στροφές. Χτυπήστε το πάτωμα με το πόδι σας και τραγουδήστε. Δεν έχει σημασία τι πραγματικά τραγουδάτε εφόσον το επαναλαμβάνετε και ταιριάζει με το ρυθμό του χορού σας. Σταδιακά χαμηλώστε τη φωνή σας, καθώς το μωρό σας αρχίζει να ησυχάζει.
Τελειοποιήστε ντροπιαστικά προσωπικά ακροβατικά
Σωματικές λειτουργίες που κάνουν θόρυβο. Φρικτές γκριμάτσες. Αυθόρμητες κολοτούμπες. Πάντα υπάρχει μια χρησιμότητα σε όλες τις «δεξιότητες» που έχετε αποκτήσει από μικρό παιδί. Δοκιμάστε το τέχνασμα του Mark Blount: Αυτός ο πατέρας από την Ατλάντα μετατραπεί το κλάμα σε γέλια και επίμονα βλέμματα βάζοντας κάτι στο κεφάλι του, αφήνοντάς το να πέσει και φωνάζοντας, «Οχ, όχι, πάλι έπεσε!». Κάνει επίσης γκριμάτσες μπουλντόγκ.
Τραγουδήστε
Για πολλούς, αυτό θα μπορούσε εύκολα να ανήκει και στη κατηγορία «ντροπιαστικά προσωπικά ακροβατικά». Ο Lanigan ηρεμούσε τον πρώτο γιο του, Drew, με το τραγούδι της Patsy Cline Crazy, ένα όμορφο αν και θλιβερό τραγούδι που δεν διδάσκει και πολλά σε ένα μωρό. Ο Blount συνιστά όλα τα τραγούδια του Ray Charles γιατί, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, είναι η κίνηση και όχι το ίδιο το τραγούδι που τα ηρεμεί. Ωστόσο, σεβαστείτε και τις προτιμήσεις του παιδιού σας.
Φορέστε το μωρό σας
Τοποθετήστε το μωρό σε ένα μάρσιπο. Η ζεστασιά του σώματός σας, ο χτύπος της καρδιάς σας, η ρυθμική αναπνοή σας, η κίνηση καθώς περπατάτε... κάποιο από όλα αυτά θα ηρεμήσει το παιδί σας.
Περιμένετε
Οι μαμάδες μπορεί να το θεωρήσουν αυτό σαν ψυχρή και ως εκ τούτου «αρσενική» προσέγγιση, αλλά μερικές φορές τα παιδιά πρόκειται να κλάψουν -και κάποιες φορές το μόνο που θέλουν είναι να τα ακούσετε. Αν το μωρό σας δεν πονάει, δεν πεινάει, δεν είναι κουρασμένο ή λερωμένο και δεν θέλει αγκαλιά, τότε αφήστε το να φωνάζει, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα μπορείτε να το ακούτε.
Δώστε το μωρό στη σύζυγό σας
Κατά καιρούς, μπορεί να θέλετε να καταφύγετε στο πιο παλιό κόλπο: Πείτε της ότι δοκιμάσατε τα πάντα.
 
Πηγή: http://www.mybabysworld.gr/site/content.php?artid=577913

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου