MENU

Translate

Κάθισμα αυτοκινήτου:




¨Ενα βασικό προιόν στο οποίο όλοι οι πατεράδες οφείλουμε να αφιερώσουμε αρκετές ώρες ερευνας και μελέτης της νομοθεσίας και των μέτρων ασφαλείας ώστε να αγοράσουμε το καταλληλότερο και ασφαλέστερο για το παιδί μας.

Δυστυχώς αρκετοί δε το κάνουμε και προτιμούμε τη περπατημένη, δηλάδη να αγοράσουμε ότι μας πλασάρουν οι εκάστοτε πωλητές των διαφόρων καταστηματών βρεφικών ειδών οι οποίοι πλασάρουν ΠΑΝΤΑ η σχεδόν πάντα το ακριβότερο και ως το καλύτερο.  Όμως, δεν είναι έτσι. 

Δόξα το Θεό η ποικιλία των καθισμάτων αυτοκινήτου είναι πολύ μεγάλη για κάθε γούστο και τσέπη. Η επιλογή του καθίσματος πρέπει να γίνεται με βάση τις προδιαγραφές του καθίσματος, την ηλικία και το βάρος του παιδιού. Οι παρακατω οδηγοί είναι αρκετά αναλυτικοί και θα λύσουν κάθε απορία:




Επίσης σας παραθέτω και ένα σύνδεσμο για τη νομοθεσία, δηλαδή το Κ.Ο.Κ/1999 και συγκεκριμένα το αρθρο 12 και 13 που μνημονεύουν τη χρήση παιδικού καθίσματος καθώς και τα άρθρα της Ευρωπαικής Νομοθεσίας :



Tέλος να σημειώσω ότι ΕΝΑ μεγάλο λάθος που κάνουμε είναι να τοποθετούμε το κάθισμα του αυτοκινήτου με τα παιδιά να είναι κάτω των 13 κιλών με μέτωπο εμπρός, προς τον οδηγό και όχι με μέτωπο προς τα πισω, με την δικαίολογία ότι έτσι θα βλέπει καλύτερα το παιδί. Eπίσης πολλές φορές δε βάζουμε το παιδί μας στο κάθισμα προφασιζόμενοι ότι είναι μικρή η διαδρομή με χαμηλή ταχύτητα ή το παιδί πιάνεται και θέλει αγκαλιά. 

Αλλά η μεγαλύτερη βλακεία που ακούω και από νεα ζευγάρια σε διάφορες συζητηήσεις είναι ότι επειδή η γενιά μας μεγάλωσε χωρίς καθίσματα αυτοκινήτων, δεν υπάρχει πρόβλημα να μη το χρησιμοποιούμε. 

Όλα αυτά έιναι λάθος προσέγγιση της πραγματικής ανάγκης χρήσης του παιδικού καθίσματος και τα παρακάτω βίντεο νομίζω θα σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου