MENU

Translate

Το δημιουργικό σαββατοκύριακο

Το δημιουργικό σαββατοκύριακο

Παρασκευή απόγευμα: επιτέλους, η εβδομάδα τελείωσε και καταφθάνει το σαββατοκύριακο! Και πριν προλάβετε καλά-καλά να το συνειδητοποιήσετε, έχει έρθει και πάλι η Δευτέρα. Για να μην σπαταλήσετε, λοιπόν, τον ελεύθερο χρόνο σας πλένοντας το αυτοκίνητο, κάνοντας ψώνια και παρακολουθώντας τηλεόραση, καθιερώστε πού και πού ένα σαββατοκύριακο ως ξεχωριστό, δημιουργικό σαββατοκύριακο – ένα Σάββατο και μια Κυριακή διαφορετικά από όλα τα άλλα του έτους. Δεν είναι απαραίτητο να βγείτε για βόλτα στην πόλη ή να περάσετε το σαββατοκύριακο εκτός πόλης. Το ιδανικό μέρος για να περάσετε το δημιουργικό σαββατοκύριακο είναι το σπίτι σας.
Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες για το «λίγο διαφορετικό σαββατοκύριακο».

Πικνίκ στο σαλόνι

Έχετε ετοιμάσει ήδη το καλάθι για το πικνίκ σας, αλλά έξω βρέχει καταρρακτωδώς; Κάντε το πικνίκ στο σαλόνι σας! Ακριβώς σαν να καθόσασταν στο ύπαιθρο με κουβέρτα στρωμένη στο έδαφος, αναψυκτικά σε πλαστικά ποτήρια και φαγητά σε πλαστικά πιάτα.
Φτιάξτε μερικά ξεχωριστά αυτοσχέδια χαλάκια για να προσθέσετε μια ωραία διακοσμητική «πινελιά» και, συγχρόνως, φέρτε το φαγητό σε μια κουβέρτα που έχετε στρώσει στο πάτωμα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι απλώς ένα κομμάτι χαρτόνι σε μέγεθος A4 με δημιουργικά σχέδια κολλημένα επάνω του, για παράδειγμα, τετράγωνα, κύκλους και τρίγωνα, και καλυμμένα με αυτοκόλλητο πλαστικό ντύμα.
Επίσης, προσθέστε μια δόση αληθινής περιπέτειας στο δρόμο προς το σαλόνι. Μην πάτε από την πόρτα, αλλά βρείτε μια εναλλακτική διαδρομή που να περνάει από όλο το σπίτι. Πρώτα, ανεβείτε επάνω στα κρεβάτια στο υπνοδωμάτιο, μετά συρθείτε κάτω από το τραπέζι της κουζίνας, κατόπιν περάστε πάνω από τη (γεμάτη με νερό) μπανιέρα και, στη συνέχεια, σκαρφαλώστε στον καναπέ πεσμένοι στα τέσσερα.

Εγώ είμαι εσύ και εσύ είσαι εγώ

Μια ιδέα που είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουν τα παιδιά σας: μια διήμερη αντιστροφή ρόλων. Τα παιδιά παίρνουν το ρόλο των γονιών και οι γονείς το ρόλο των παιδιών. Μαζί με όλες τις αγγαρείες και τις υποχρεώσεις, αλλά και με όλες τις αταξίες, φυσικά. Οι γονείς πρέπει να ρωτάνε εάν μπορούν να δουν τηλεόραση και τα παιδιά πρέπει να μαγειρέψουν. Οι γονείς κοιμούνται στο υπνοδωμάτιο των παιδιών και τα παιδιά στο δωμάτιο της μαμάς και του μπαμπά. 
 
http://www.prittworld.com/greece/www/el/consumer/parents-home/inspiration/family-fun/creative-weekend.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου