MENU

Translate


Είναι πραγματικά απερίγραπτο το συναίσθημα του άνδρα όταν του ανακοινώνει η σύζυγος ότι έγκυος. Δε μπορεί να μετρηθεί ή να συγκριθεί με κάποιο άλλο. Σίγουρα όλοι οι γονείς το πρώτο που επιθυμούν για το παιδί τους είναι να είναι γερό και υγιές. Αλλά το ίδιο σίγουρο είναι ότι περνάει απο το μυαλό μας το φύλο του παιδιού. Ειδικά όταν η κοιλίτσα φουσκώνει λίγο αρχίζουν οι ρητορικές αλλά τόσο γλυκές ερωτήσεις: "Λες να είναι αγόρι;, Λες να είναι κορίτσι; Φαντάζεσαι να είναι διδυμα;Λες να έχει τα μάτια σου;" και άλλες πολλές. Επίσης, σίγουρα ο καθένας όταν σκέφτεται το επερχόμενο δώρο ζωής, σκέφτεται αν είναι αγόρι θα στολίσω το δωμάτιο με spiderman, αν είναι κορίτσι με νεράιδες κτλ. Κάνει σχέδια, ρωτάει φίλους, συγγενείς για το τι θα κάνει όταν γεννηθεί. Διαβάζει βιβλία, περιοδικά, sites και συλλέγει πληροφοφορίες. Αλλά στη πράξη όταν γεννιέται είναι μόνος με ένα πλασματάκι 3,5 κιλών το οποίο κλαίει και θέλει τη θηλή της μαμάς και την αγκαλια της μαμάς για να ηρεμήσει.Κάπου εκεί αισθάνεσαι άχρηστος και αναρωτιέσαι "Τι έτσι θα είναι;Μόνο τη μαμα θα θέλει;"

Δεν είναι έτσι.  Ο ρόλος του πατέρα είναι άλλος. Στα άρθα που ακολουθούν περιγράφεται ο ρόλος του πατέρα στην ανατροφή του παιδιού και συγκεκριμένα τι πρέπει να κάνει ο μπαμπάς έαν έχει γιο η κόρη. 

Επίσης, οι μπαμπάδες αμελούμε τη Μαμά. Το γεγονός ότι γίναμε πατεράδες δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε σύζυγοι και σύντροφοι.  Διαβάστε σχετικά άρθρα στην υποκατηγορία Μπαμπάς και Μαμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου